ProgramHöstens samtliga föreläsningar är genomförda. Besöksantalet har varit mycket bra och det ger oss energi och lust att även genomföra kommande år med bra och varierande program.


Vi träffas igen den 8 februari 2024

Tack från oss alla i styrelsen

Åhus föreläsningsförening hösten 2023

 

 

12 oktober

Get Back: “The Beatles Tribute”

Bandet Get Back startades av musikern Lasse Berg från Huaröd och har spelat på allt från stora scener till små klubbar. Mellan låtarna får vi ta del av fakta och anekdoter om ”The Fab Four”.

 

19 oktober

Ulf Ellervik: ”Konsten att njuta av kemi”

Hur hänger molekyler, lukter och känslor ihop? Det är säkert få som har missat denne kemiprofessors insatser i ”Fråga Lund” men skyddsglasögonen behöver han nog inte ta på sig när han besöker Åhus.

 

26 oktober

Bo Lundqvist: ”Dödligt våld i Sverige och kalla fall i polisregion Syd”

Han är kriminalkommissarie och chef för ”Kalla fall-gruppen” i regionen. Vilka utmaningar står polisen inför och hur arbetar man med kalla fall?

 

2 november

Anders Mårtensson: ”Är det fult att härmas?”

Redan som barn förstod han att han kunde härma röster och i drygt 30 år har han arbetat heltid som skådespelare och imitatör. Vi får en kväll med Anders och alla hans gubbar och röster.

 

9 november

Anja Kontor: ”Hur jag hittar mina berättelser”

Hon har varit programledare och reporter för många populära radio- och TV-program i direktsändning men även gjort dokumentärer. Nu kopplar nog många henne fr.a. till TV-serien ”När livet vänder”, som hon själv skapade och producerade under åren 2011-2021.

 

16 november

Sara och Bengt Olsson: ”Himmel och helvete – på vandring i Nepal när jordbävningen slog till” 

Är passionen långvandring i högalpina områden kan man verkligen tala om bergtagna vandringsveteraner. De planerar och genomför allt på egen hand och deras tredje vandring i Nepal blev minst sagt dramatisk.